Prevenirea accidentelor rutiere, acțiuni ale polițiștilor brăileni în perioada 7-13 mai 2018

De IPJ Braila 14 Mai 2018, 20:14 Fapt divers

politisti actiunePolițiștii rutieri au acţionat şi săptămâna aceasta pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave. În urma activităților din teren, au fost constatate peste 500 de abateri de la legislația rutieră, au fost reţinute 84 de permise și certificate de înmatriculare.

În perioada 07 - 13 mai  a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.
În urma activităților, au fost constatate 521 de abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 72 de permise de conducere auto.
De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 12 certificate de înmatriculare.
*
 În cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din comuna Salcia Tudor, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 202A, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că şoferul avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,50 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

*
Tot ieri, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Însurăţei l-au depistat pe un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din comuna Tufeşti, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Stăncuţa, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că şoferul avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,45 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

*
La data de 13 mai a.c., în jurul orei 15:15, poliţişti din cadrul Biroului Rutier l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Călăraşilor, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
  În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

 

Autor IPJ Braila 14 Mai 2018, 20:14 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii