Polițiștii în mijlocul copiilor cu prilejul zilei de 1 iunie

De IPJ Braila 02 Iunie 2016, 10:12 Fapt divers

activitati 1 iunieElevii brăileni au aşteptat cu nerăbdare şi bucurie întâlnirea cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, în cea mai frumoasă zi pentru cei mici, Ziua Internaţională a Copilului.

Activităţile pregătite de poliţişti elevilor au atins o varietate de subiecte şi teme, de la siguranţă pe Internet, educaţie rutieră, până la competiţie de minifotbal. În această dimineaţă, complexul comercial Brăila Mall a fost animat de glasurile cristaline ale copiilor antrenaţi în diverse activităţi de către poliţişti.

Elevii claselor primare şi gimnaziale ale unităţilor de învăţământ “Mihu Dragomir” şi “Fănuş Neagu” Brăila au participat la “Ora de net - I like IT”, susţinută de specialiştii Samsung România. Aceştia au prezentat elevilor şi părinţilor prezenţi la întâlnire, pe un Smart TV de ultimă generaţie, programe antivirus şi de control parental, aplicaţiile şi jocurile cel mai des descărcate de către copii.

Aceştia au înţeles că, pentru a naviga în siguranţă pe Internet, trebuie să respecte anumite reguli şi să urmeze recomandările poliţiştilor de a nu furniza date cu caracter personal şi de a sesiza conţinuturile ilegale sau dăunătoare copiilor, întâlnite în mediul virtual. Elevii au primit materiale informative privind platforma www.oradenet.ro, realizată de Organizaţia “Salvaţi Copiii” România.

De asemenea, prichindeii clasei întâi ai Şcolii Gimnaziale “George Coşbuc” Brăila au fost antrenaţi într-un concurs de desene pe asfalt, pe teme rutiere, în care aceştia au avut posibilitatea de a prezenta noţiunile de educaţie rutieră, însuşite la orele de curs din acest an şcolar, în cadrul proiectului “Şcoala Siguranţei Tedi”. Prin desen, copiii au arătat poliţiştilor rutieri cât de bine cunosc regulile de circulaţie, marcajele şi indicatoarele pentru pietoni.

Pentru efortul depus, elevii au fost recompensaţi cu dulciuri şi sucuri, oferite de Brăila Mall.
Activităţile din incinta şi parcarea complexului comercial au fost organizate şi desfăşurate, cu mult drag, de poliţiştii compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Biroului Proximitate şi Serviciului Rutier.

După-amiaza zilei de 1 iunie a fost marcată de poliţiştii de proximitate prin desfăşurarea celei de-a XI-a ediţii a Cupei “Pescăruşul” la minifotbal.
Această activitate a fost organizată în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Brăila, S.C. Carrefour România S.A. - punct de lucru Brăila.
Gazda competiţiei a fost Şcoala Gimnazială “M.Sadoveanu” Brăila, iar printre unităţile de învăţământ înscrise s-au numărat: Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius” Brăila, Şcoala Gimnazială Chişcani şi Şcoala Gimnazială Tichileşti.

Poliţiştii brăileni urează tuturor copiilor: “La Mulţi Ani!”

 

Autor IPJ Braila 02 Iunie 2016, 10:12 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii