Recomandari, urări și daruri de la polițiștii brăileni pentru elevi

De IPJ Braila 13 Decembrie 2017, 21:40 Fapt divers

activitate politisti cu eleviiPentru că sărbătorile de iarnă bat la uşă, iar copiii se vor bucura de o bine-meritată vacanţă, în cursul acestei săptămâni, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au vizitat câteva şcoli gimnaziale din municipiu pentru a se asigura că elevii ştiu cum să se bucure în siguranţă de zilele libere.

Activităţile au fost organizate în contextul mai larg al preocupărilor Poliţiei Române pentru asigurarea liniştii şi siguranţei cetăţenilor pe perioada sărbătorilor de iarnă şi au fost derulate de poliţiştii de prevenire şi de proximitate.

De vizita poliţiştilor s-au bucurat elevii Şcolilor Gimnaziale "Aurel Vlaicu", "Anton Pann" şi "Nedelcu Chercea", care au avut posibilitatea de a-şi reaminti principalele reguli privind siguranţa lor şi a bunurilor personale atunci când sunt pe stradă, merg la joacă sau stau singuri acasă. De data aceasta, însă, poliţiştii i-au provocat pe cei mici să prezinte recomandările preventive specifice acestei perioade, iar pentru răspunsurile date i-au recompensat cu daruri.

Elevii s-au întrecut în a le prezenta oamenilor legii cunoştinţele lor referitoare la locurile unde se pot da în siguranţă cu sania şi cu patinele, unde au voie să se joace cu bulgări din zăpadă, cele privind relaţionarea cu persoanele necunoscute şi utilizarea în siguranţă a reţelelor de socializare, precum şi privind efectele pe care le poate avea folosirea, fără supravegherea adulţilor, a articolelor pirotehnice.  

Recompensele primite de copii au fost donate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi au constat în cărţi, CD/DVD-uri cu filme pentru copii, muzică sau desene animate, jocuri PC, jucării şi jocuri interactive, dar de un dar special s-au bucurat şi oamenii legii, cărora elevii le-au cântat colinde.

Pentru ca vacanţa de iarnă şi sărbătorile să nu vă fie umbrite de implicarea în evenimente negative, poliţiştii brăileni vă recomandă:

Dacă sunteţi singuri acasă:
• Nu deschideţi niciodată uşa necunoscuţilor, chiar dacă spun că sunt trimişi de părinţii voştri sau pretind că sunt colindători;
• Nu spuneţi niciunei persoane care sună la interfon, la telefon sau la uşă că sunteţi singuri acasă;
• Dacă vă aflaţi în pericol şi nu puteţi lua legătura cu părinţii sau cu o rudă, sunaţi la numărul 112! Este gratuit şi, în funcţie de urgenţa pe care o aveţi, vor interveni poliţia, ambulanţa sau pompierii.

Pentru siguranţa voastră pe stradă:
• Nu traversaţi strada în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
• Nu staţionaţi pe bordurile trotuarelor, deoarece vă puteţi dezechilibra şi cădea în faţa maşinilor;
• Nu plecaţi la colindat după lăsarea întunericului;
• Nu intraţi în discuţii cu persoane necunoscute, care vă abordează sub diferite pretexte (solicitare de informaţii, oferire de cadouri de sărbători) şi nu urcaţi, pentru niciun motiv, în autoturismele acestora;
• Nu afişaţi la vedere cheile de la intrarea în locuinţă, banii sau telefoanele mobile;
• Nu vă îndepărtaţi de părinţi când sunteţi la cumpărături, în zone aglomerate sau la plimbare, în locuri pe care nu le cunoaşteţi.

Dacă ieşiţi la joacă:
• Înainte de a pleca undeva, cereţi voie părinţilor sau bunicilor, spunându-le unde mergeţi, cu cine, cum ajungeţi acolo şi când vă întoarceţi;
• Nu vă îndepărtaţi de locurile pe care le cunoaşteţi, s-ar putea să nu mai ştiţi să vă întoarceţi;
• Nu vă jucaţi pe partea carosabilă a drumurilor publice sau în apropierea acestora, ori pe aleile intens circulate dintre blocurile de locuinţe; folosiţi pentru joacă numai locurile unde nu circulă maşini: parcuri, terenuri de sport, curţile caselor.

 

Autor IPJ Braila 13 Decembrie 2017, 21:40 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii