Prevenirea faptelor antisociale, acțiuni preventive desfășurate de polițiștii brăileni

De IPJ Braila 02 Decembrie 2019, 17:05 Fapt divers

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În perioada 29 noiembrie - 01 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor şi a unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Totodată, polițiștii de ordine publică au acționat și pe linia respectării prevederilor legale privind paza și securitatea obiectivelor asigurate cu pază proprie sau prin societăți specializate de pază.

Pe timpul activităţilor au fost efectuate 42 de instruiri cu personalul de pază, verificate 48 de societăţi comerciale, legitimate peste 200 de persoane şi oprite în trafic și controlate 135 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 57 de şoferi.

De asemenea, aceştia au constatat 47 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 200.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 21 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, și 4 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 7 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, și 8 la alte acte normative.

Ca măsuri complementare, polițiștii au ridicat în vederea suspendării dreptului de a conduce patru permise.

Exemple:
În data de 29.11.2019, în jurul orei 09:00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila l-au oprit pentru control, pe DJ 221, pe un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din comuna Râmnicelu, care conducea o mașină pe raza localității Găvani.
Polițiștii au constatat, în urma verificărilor efectuate, că acesta figurează ca având permisul de conducere suspendat din data de 12.11.2019, pe o perioada de 30 de zile.

** Tot în cursul aceleiași zile, ora 19:30, polițiștii Biroului Ordine Publică au depistat-o și pe o tânără de 19 ani, din municipiul Brăila, în timp ce conducea o mașină pe Bulevardul Independenței, deși avea permisul de conducere suspendat.
În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat.

***În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 16:00, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Făurei l-au depistat în trafic, pe o stradă din comuna Jirlău, pe un localnic, în vârstă de 25 de ani, în timp ce conducea o mașină fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că  autoturismul îi aparține tatălui său, și a fost sustras de către tânărul în cauză din fața porții locuinței, fără acceptul proprietarului.

Pe numele șoferului polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în scop de folosință și conducere a unui vehicul fără permis.

**** În data de 30.11.2019, ora 20:15, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică  l-au depistat pe un tânăr de 24 de ani, din satul Silistraru, comuna Traian, în timp ce conducea autoturism pe Șoseaua Baldovinesti din municipiul Brăila.

***** În data de 01 decembrie a.c., la ora 01:30, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliție Rurală  l-au depistat în trafic pe un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din municipiul Brăila, în timp ce conducea o mașină pe raza localității Romanu.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că aceștia nu dețin permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Pe numele lor polițiștii au întocmit dosare penale pentru conducerea unor vehicule fără permis.

 

Autor IPJ Braila 02 Decembrie 2019, 17:05 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii