Polițiștii brăileni acționează preventiv pentru prevenirea faptelor antisociale

De IPJ Braila 30 Martie 2018, 12:12 Fapt divers

Poliţiştii acţionează, zilnic, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În ziua de 28 martie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică şi Biroului Rutier, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat pe raza municipiului, pentru  prevenirea ilegalităţilor privind ordinea şi liniştea publică, actele de comerţ  şi circulaţia pe drumurile publice.

Pe timpul activităţilor, poliţiştii au legitimat 89 de persoane, au oprit în trafic 78 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 25 de şoferi.

Cu această ocazie au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi au retras un permis de conducere, şi una la alt act normativ.

*Exemple: La data de 28.03.2018, ora 08:10, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au depistat, pe Calea Călăraşilor, pe un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din judeţul Galaţi, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 6.250 de componente pentru confecţionarea ramelor pentru stupi de albine, făra a deţine documente de provenienţă.
Acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar marfa a fost  ridicată în vederea confiscării.
**
Ieri, la ora 11:40, poliţiştii l-au depistat pe Bulevardul Dorobanţilor pe un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din judeţul Braşov, în timp ce transporta produse naturiste (suplimente alimentare şi creme cosmetice) cu un autoturism, fără a avea documente de provenienţă  pentru acestea.
Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 500 de lei, iar bunurile, în valoare totală  de 10.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

***
Tot ieri, în jurul orei 08:40, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Galbenu și cei ai Poliției Orașului Făurei l-au depistat în flagrant, pe raza comunei Galbenu, pe un bărbat de 52 de ani, din localitatea Jirlău, în timp ce transporta cu un autoturism peşte, specia caras, fără a avea documente de proveniență.
Cantitatea de 90 kg de pește a fost confiscată și predată la o societate de profil, în vederea valorificării.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente a peştelui, icrelor şi produselor din peşte.

 

Autor IPJ Braila 30 Martie 2018, 12:12 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii