Prevenirea și combaterea răspândirii Covid-19: acțiuni ale polițiștilor brăileni

De IPJ Braila 06 Aprilie 2020, 17:45 Fapt divers

În perioada 03- 05 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila au desfășurat acțiuni de amploare în zona de competență, pentru prevenirea și combaterea criminalității, precum și pentru verificarea modului în care sunt respectate Ordonanţele Militare emise în această perioadă.

În urma activităților desfășurate în teren au fost aplicate aproape 600 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 1.000.000 de lei.  

În acest weekend, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Brăila au fost prezenți în teren, atât pe raza municipiului Brăila, cât și în zonele rurale arondate, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică și pentru verificarea modului în care sunt respectate Ordonanţele Militare, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Pe timpul activităţilor, au fost legitimate peste 3.500 de persoane, 549 dintre acestea fiind consiliate pe linia prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020.

Totodată, cu această ocazie au fost oprite în trafic şi controlate 2.253 de autovehicule, fiind testați cu aparatul etilotest 235 de șoferi.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 595 de sancțiuni contravenționale,  în valoare totală de peste 1.195.000 de lei, aproximativ 500 dintre acestea fiind pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației și 69 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
 
De asemenea, ca măsuri complementare, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 2 permise, iar pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 12 certificate de înmatriculare.

Exemplu:
În ziua de 03.04.2020, ora 15:20, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au oprit, pentru control, pe un bărbat, în vârstă de 33 de ani, în timp ce conducea o mașină pe Bulevardul Dorobanților.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.

Totodată, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

 

Autor IPJ Braila 06 Aprilie 2020, 17:45 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii