Peste 75.000 de ţigarete descoperite de poliţiştii de frontieră gălăţeni într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria

De Frimu Ghinea 10 Septembrie 2012, 14:34 Fapt divers
Poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit ascunse şi nedeclarate într-un autoturism Mercedes peste 75.000 de ţigarete, pe care un cetăţean din Republica Moldova intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

În ziua de 8 septembrie a.c., în jurul orelor 13.20, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 22 ani, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria.
 
Pentru valorificarea unei informaţii, poliţişti de frontieră din cadrul compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, împreună cu colegii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului.

În urma controlului efectuat, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit ascunse şi nedeclarate în locaşuri special amenajate în bordul, podeaua, pragurile, rezervorul, bara spate, locaşul farului stânga şi pneurile  autoturismului, cantitatea de 55.800 ţigarete marca Plugarul cu timbru de acciză R. Moldova şi 20.000 de ţigarete marca Marble de provenienţă Duty-free.
 
Autoritatea vamală a luat măsura reţinerii în vederea confiscării ţigaretelor în valoare de 10.716 lei şi a autoturismului în valoare de 22.741 lei şi a sancţionat contravenţional persoana în cauză cu suma de 10.000 lei.

De la începutul anului 2012, cu ocazia controlului de frontieră la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier au fost descoperite ascunse şi nedeclarate în diferite situaţii peste 580.180 ţigarete (29.009 pachete) de diferite mărci, în valoare de aproximativ 1.049.332 lei.

 

Autor Frimu Ghinea 10 Septembrie 2012, 14:34 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii