Patru percheziții domiciliare pe raza comunei Gropeni. S-au confiscat setci, plase de pescuit și pripoane

De IPJ Braila 22 Martie 2023, 20:20 Fapt divers

Polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila au efectuat patru percheziții domiciliare pe raza comunei Gropeni, în dimineața zilei de 21 martie 2023.

La domiciliile unei tinere, în vârstă de 25 de ani, toți din satul Gropeni, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor, cinci plase de tip setcă, două plase de pescuit tip păpușă și cinci bucăți pripon pentru pescuit și 30 de greutăți de plumb.

Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial prevăzută de art. 64 lit. i din OUG 23/2008 și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament prevăzută de art. 64 lit. k din OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Cu aceeași ocazie, polițiștii au oprit în trafic un autoturism ce se deplasa pe DJ 212 condus de un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Brăila. În urma controlului autovehicului a fost descoperită și ridicată cantitatea de 40 kg de pește, întrucât nu deținea documente de proveniență.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește prevăzută de art. 64 lit. h din OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

 

 

Autor IPJ Braila 22 Martie 2023, 20:20 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii