Lucrăre penală pentru colectarea ţigărilor de contrabandă

De Frimu Ghinea 20 Martie 2013, 22:07 Fapt divers
Poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit aproximativ 5.000 de ţigarete de contrabandă asupra unei persoane, care le colecta în vederea revânzării şi obţinerii unui profit din această activitate.
 
În data de 19 martie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit de ţigări, au oprit în trafic pe una din arterele municipiului Galaţi, un autoturism marca Dacia, condus de către un cetăţean român în vârstă de 37 de ani, despre care existau informaţii că se ocupă cu activităţi de colectarea şi ulterior revânzarea ţigaretelor de provenienţă R. Moldova.

Pentru continuarea cercetărilor, colegii noştri au procedat la conducerea la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi a autoturismului şi a şoferului. 

În urma controlului amănunţit efectuat asupra autoturismului au fost descoperite în habitaclu şi în portbagaj, 4.940 de ţigarete de diferite mărci, de proveninţă R. Moldova. Bărbatul a declarat că a achiziţionat ţigaretele cu scopul de a le  revinde pentru a obţinute  un profit.
  
Ţigările în valoare de 1.091 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, poliţiştii de frontieră întocmind pe numele bărbatului lucrare penală, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

 

Autor Frimu Ghinea 20 Martie 2013, 22:07 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii