Jandarmeria română - 167 de ani

De IJJ Braila 30 Martie 2017, 09:24 Fapt divers

Jandarmii brăileni sărbătoresc, pe 03 aprilie 2017, 167 de ani de când a fost semnată “Legiuirea pentru reformarea corpului Slujitorilor în corp de Jandarmi”, de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române şi care a rămas un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară a instituţiei.

În cinstea acestei sărbători, în săptămâna 27-31 martie a.c., la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila se desfăşoară o serie de competiţii sportive – minifotbal, tenis de masă, şah şi tir.

La finalul săptămânii, sâmbătă şi duminică, pe 01 şi 02 aprilie a.c., în intervalul orar 15.00-19.00, jandarmii brăileni organizează un Stand de prezentare a Jandarmeriei, în zona „Rondou” a Parcului Monument. Cu acest prilej, invităm la această activitate pe toţi cei interesaţi să vadă materialele şi tehnica folosite în misiunile instituţiei, iar pentru elevii de liceu care doresc să opteze pentru o carieră militară în Jandarmaria Română, un specialist din cadrul Biroului Resurse Umane va oferi informaţiile necesare.

Duminică, 02 aprilie a.c., în jurul orei 17.00, în aceeaşi zonă, luptătorii Detaşamentului Mobil de Intervenţie vor desfăşura şi exerciţii demonstrative, urmând ca surprizele să continue şi luni, 03 aprilie a.c., la sediul inspectoratului nostru, din strada Industriei, nr.1, în intervalul orar 11.00-13.00, când se va desfăşura Ziua Porţilor Deschise.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

 

Autor IJJ Braila 30 Martie 2017, 09:24 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii