IPJ Brăila: Razii și acțiuni preventive desfășurate de polițiștii brăileni

De IPJ Braila 23 Octombrie 2017, 23:44 Fapt divers

Poliţiştii brăileni acţionează, în fiecare weekend, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În zilele de 20 şi 21 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor şi a unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 18 societăţi comerciale, legitimate 274  de persoane, dintre care 9 au fost controlate corporal, şi oprite în trafic 197 de autovehicule.

De asemenea, aceştia au constatat 56 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 25.730 de lei.

Dintre amenzile aplicate 33 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 17 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 3 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi trei la alte acte normative.
Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut un permis de conducere, au retras două certificate de înmatriculare şi au confiscat cantitatea de 11 kg de pește, specia obleţ, 132,15 kg de produse alimentare din carne, 1.020 kg de porumb boabe şi 336 kg deșeuri feroase.

De asemenea, poliţiştii Biroului Proximitate au acţionat, pe raza municipiului, pentru prevenirea absenteismului şcolar şi combaterea faptelor antisociale săvârşite în incinta şi în apropierea unităţilor de învătământ.

Cu această ocazie, au fost verificate 7 unităţi de învăţământ şi 7 paznici, fiind controlate şi 5 societăţi comerciale, situate în apropierea acestora, şi depistaţi 4 elevi care absentau nejustificat de la cursuri, iar 8 au fost consiliaţi şi atenţionaţi cu privire la modul de comportare.

Totodată, poliţiştii au purtat discuţii şi cu factorii de conducere din unităţile de învăţământ pentru identificarea elevilor problemă, iar agenţii de pază au fost instruiţi cu privire la modul de asigurare a securităţii în şcoli.

Exemplu:
La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi cu cei ai Biroului Rutier l-au depistat în trafic pe un bărbat de 33 de ani în timp ce transporta cu autoturismul cantitatea de 132,15 kg de produse alimentare din carne, fără a deţine documente legale de provenienţă.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 1000 de lei, conform Legii 12/1990, iar cantitatea de marfă a fost ridicată de poliţişti în vederea confiscării şi predată unei societăţi de profil spre valorificare.
***
La data de 21 octombrie a.c., ora 14:00, poliţiştii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Viziru l-au depistat, pe raza comunei Stăncuța, pe un tânăr de 29 de ani, din judeţul Ialomița, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 11 kg de pește, specia obleț, 336 kg deșeuri feroase și 1.020 kg de porumb boabe, fără a poseda documente de proveniență.
Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 12/1990, iar marfa în cauză a fost ridicată în vedrea confiscării.
Totodată, în cauză a fost întocmit şi dosar penal şi se continuă cercetările pentru deținerea și transportul peștelui fără documente legale, infracţiune prevăzută de O.G. 23/22008 privind pescuitul și acvacultura.
****
La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Viziru l-au depistat pe un bărbat, în vârstă de 30 ani, din comuna Roşiori, pe numele căruia Judecătoria Faurei a emis, la data17.10.2017 un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 7 luni, pentru săvârșirea unei infracțiuni de lovire.
Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galați.

 

Autor IPJ Braila 23 Octombrie 2017, 23:44 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii