Polițiștii brăileni sunt permanent în serviciul comunității, intervenții în data de 24 octombrie 2019

De IPJ Braila 25 Octombrie 2019, 20:33 Fapt divers

Polițiștii au intervenit, în data de 24.10.2019, la peste 30 de sesizări, iar în urma activităților desfășurate în teren au aplicat 129 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare.  

În urma neregulilor constatate în trafic, polițiștii au confiscat bunuri în valoare totală de peste 14.000 de lei și au reținut 8 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

Ieri, poliţiştii brăileni au acționat, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Astfel, au fost organizate 7 acțiuni și s-a intervenit la 31 de evenimente, dintre care 20 sesizate prin apel 112.

În urma activităților, polițiștii au aplicat pentru neregulile constatate 129 de  sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 36.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, fiind reţinute 7 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Totodată, ca măsură complementară, au fost confiscate bunuri în valoare totală de 14.678 de lei.

Exemple:
Ieri, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au depistat în trafic, la intersecția străzii  Codrului cu strada Argeșului, pe un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din Brăila, în timp ce transporta, cu ajutorul unui vehicul, marfă pentru care nu deținea documente de proveniență.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că, pentru cantitatea de 1.727 de kg de legume, bărbatul nu deţine documente de provenienţă.

Bărbatul  a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare totală de 1.000 de lei, potrivit Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Totodată, marfa a fost ridicat în vederea confiscării şi predată, pe bază de proces-verbal, unei societăţi comerciale de profil, în vederea valorificării.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune, pe raza județului Brăila, pe linia comercializării produselor contrafăcute/falsificate.

Cu această ocazie au fost verificate 4 societăți comerciale, fiind constatate în flagrant două infracțiuni:
Polițiștii au găsit, pe raza orașului Ianca, 51 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, expuse la vânzare în cadrul unei societăți comerciale, al cărei administrator este o femeie de 47 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bunurile, în valoare de aproximativ 5.700 lei, poartă mărci identice sau similare cu mărcile înregistrate, iar reprezentantul unității comerciale nu le-a putut prezenta polițiștilor documente legale de proveniență pentru acestea.

De asemenea, tot pe raza orașului Ianca, polițiștii au găsit 45 articole de îmbrăcăminte la societatea comercială a unui bărbat, în vârstă de 54 de ani.

Bunurile, în valoate totală de aproximativ 5.300 de lei, erau expuse la vânzare, deși purtau mărci identice sau similare cu mărcile înregistrate.

Nici în acest caz, administratorul nu deținea documente legale de proviență.
 
În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.
Totodată, ca măsură complementară, bunurile, în valoare totală de 11.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor.

 

Autor IPJ Braila 25 Octombrie 2019, 20:33 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii