IGSU: Intevenții pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo

De Redactia 29 Iunie 2018, 17:26 Fapt divers

efecte meteoPeste 1.600 de pompieri militari cu 470 mijloace tehnice au acționat pentru salvarea persoanelor și evacuarea apei din gospodăriile afectate de inundații. Ca urmare a ploilor însemnate cantitativ, atât în cursul zilei de ieri, cât şi pe timpul nopţii, echipaje de salvatori au monitorizat zonele de risc şi au intervenit în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din 20 județe (BC, BR, BT, BZ, CT, CL, CV, DJ, GJ, GL, IS, IF, NT, PH, SB, SV, TL, TR, VN și VS) și municipiul București.

Efectivele ISU  au  acționat cu  motopompe,  autospeciale și  tehnică grea  de intervenție pentru evacuarea apei din 60 case, 71 anexe gospodărești, 484 curți, 43 subsoluri și beciuri și de pe 31 străzi. De asemenea, s-a acționat cu accesorii  de  descarcerare  pentru  degajarea  a  11  copaci  doborâți  de  vântul puternic.

Pe  timpul  acțiunilor de intervenție 14  persoane  surprinse  de  ape  au fost salvate de către echipajele de pompieri militari, iar peste 1.300 de animale au fost adăpostite, cu sprijinul echipajelor de intervenție. Totodată 50 persoane din  județul  Neamț  și  o  persoană  din  județul  Botoșani  au  fost  evacuate preventiv  din  locuințe, până  la  retragerea  apelor  și  înlăturarea  urmărilor inundațiilor.

În localitatea Trifești din județul Neamț a fost necesara evacuarea persoanelor, având în vedere că 20 de locuințe erau în pericol să fie inundate în cazul ruperii digului care delimitează o acumulare de apă. În acest moment nivelul apei este în  scădere, iar  pompierii  de  la  ISU  Neamț,  împreună  cu autoritățile  locale, monitorizează  situația  astfel  încât  persoanele  evacuate  să  revină  în  locuințe după înlăturarea pericolului.

Situații de urgență generate de inundații s-au înregistrat și în județul Botoșani, unde s-a intervenit pentru salvarea persoanelor surprinse de viituri și evacuarea apei din gospodării. Astfel, în localitatea Răuseni, o persoană care se afla cu oile  într-o  zonă  inundabilă  a  fost  recuperată  împreună  animalele  de  către salvatori, iar alte 3 persoane din municipiul Botoșani aflate în autovehiculele surprinse de apă au fost deblocate de către pompierii botoșăneni.

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Autor Redactia 29 Iunie 2018, 17:26 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii