Galati: Grup infractional specializat în activitati ilicite destructurat

De Alexandrina Iordache 12 Aprilie 2013, 19:59 Fapt divers
Un grup infractional care desfasura activitati ilicite în sfera infractionalitatii de criminalitate organizata economico-financiara cu produse accizabile, care actiona pe raza judetelor Galati si Tulcea a fost destructurat de politistii de frontiera sub coordonarea procurorilor si al jandarmilor galateni.

18 persoane au fost identificate, cetateni români sau cu dubla cetatenie, barbati si femei cu vârstele cuprinse între 25 si 63 de ani. 4 dintre acestea au fost retinute pentru 24 de ore urmand a fi prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva.

Acestia aduceau în mod ilegal din R. Moldova în România, prin P.T.F. Galati-Rutier si P.T.F. Oancea, diferite cantitati de tigari de provenienta R. Moldova si Duty Free, disimulate în locasuri special amenajate a mijloacelor auto ce tranzitau P.T.F.-urile, ulterior fiind descarcate si comercializate pe raza judetelor Galati si Tulcea.

Peste 410.000 lei este prejudiciul creat statului roman de aceasta grupare iar in urma perchezitiilor efectuate au fost descoperite si  ridicate in vederea continuarii cercetarilor urmatoarele bunuri:

- 3.259 pachete tigari de diferite marci, în valoare de 13.619 lei;
- microbuz marca Mercedes Vito, în valoare de 41.790 lei;
- microbuz marca Mercedes Vito, în valoare de 29.253 lei;
- autoturism marca Mitsubishi Pajero, în valoare 12.537 lei;
- autoturism marca Cielo, în valoare 6.268 lei;
- 1 pistol cu aer comprimat marca INGRAM M11, cal. 6 mm, cu încarcator aferent
si a fost indisponibilizata si urmeaza a fi depusa în baza delegarilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati,  la o unitate CEC, suma de 20.000 de lei.

Persoanele în cauza sunt cercetate pentru savârsirea infractiunilor de initiere, constituire si aderare la un grup infractional organizat  si contrabanda.

Cercetarile continua în vederea stabilirii întregii arii infractionale urmând ca la finalizare sa fie luate masurile legale în consecinta.


 

Autor Alexandrina Iordache 12 Aprilie 2013, 19:59 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii