Polițiștii brăileni, gazdele elevilor în proiectul ”Ziua Ștafetei - Acum decid eu”

De IPJ Braila 23 Noiembrie 2017, 20:27 Fapt divers

ziua stafetei 1 Ziua stafetei 2

Astăzi, 23.11.2017, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, a fost organizată o activitate de tipul porţilor deschise în cadrul Proiectului "Ziua Ştafetei - acum decid eu". Evenimentul s-a adresat elevilor Şcolii Gimnaziale "Ion Creangă" Brăila şi Liceului Teoretic "Panait Cerna" Brăila.

Activitatea a fost deschisă de către poliţişti din cadrul Serviciului Resurse Umane, care le-au prezentat elevilor atribuţiile conferite de lege instituţiei poliţiei, structura organizatorică a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, oferta educaţională a unităţilor de învăţământ din cadrul M.A.I., probele de examen pentru admiterea în aceste instituţii, precum şi modalităţile de evoluţie în carieră.

Ulterior, elevii, împărţiţi pe grupe, au fost preluaţi de poliţişti criminalişti, de proximitate, de ordine publică şi de prevenire - "mentori" în accepţiunea proiectului, pentru  a asista la o zi de muncă a acestora.

Fiecare dintre ei a putut observa în mod direct ce presupune activitatea de poliţie desfăşurată de structura la care a fost repartizat şi a înţeles ce inseamnă efectiv munca desfăşurată de oamenii legii.

Elevii au avut posibilitatea să "muncească" cot la cot cu poliţiştii, să experimenteze unele dintre activităţile acestora, să-şi exprime opiniile şi să transmită un feed-back  referitor la această zi.

La finalul "zilei de lucru", fiecare grup de elevi a împărtăşit celorlalte grupuri rolul structurii în care "a muncit" şi activităţile desfăşurate de poliţiştii cu care a fost coleg pentru o zi.

 

Autor IPJ Braila 23 Noiembrie 2017, 20:27 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii