Distracția nu însemnă consum de alcool sau tutun

De IPJ Braila 12 Iunie 2019, 23:02 Fapt divers

recomandari eleviAstăzi, poliţiştii şi specialiştii antidrog aduc în atenţia elevilor recomandări pentru menţinerea unei sănătăţi fizice şi mentale adecvate şi pentru petrecerea vacanţei de vară fără ispita tutunului, alcoolului sau a drogurilor.

Psihologul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila a discutat cu elevii claselor gimnaziale şi liceale despre impactul negativ pe care fumatul îl are asupra plămânilor. Acesta le-a amintit rolul fundamental pe care plâmânii îl au în sănătatea și buna funcționare a întregului organism, amploarea mortalității și îmbolnăvirilor cauzate de fumat, la nivel global, precum şi efectele expunerii la fumul de țigară asupra sănătății plămânilor pentru oamenii de toate vârstele.

De asemenea, elevii au aflat de la specialişti că alcoolul este un drog din grupa celor care inhibă sistemul nervos central, prin deprimarea progresivă a centrilor cerebrali superiori. Nu este un stimulent al scoarței cerebrale, aşa cum se crede deseori. Euforia iniţială se produce pe fondul inhibării centrilor responsabili de autocontrol.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila au reamintit elevilor principalele reguli pentru a se asigura că se vor proteja de consumul de substanţe interzise.
    
Dacă ai o problemă legată de dependenţa de alcool sau droguri, te poţi adresa, pentru consiliere şi sprijin, la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila din strada M. Eminescu nr. 8 – 8A etaj II, tel. 0239627255, e-mail: cpecabraila@yahoo.com.

 

Autor IPJ Braila 12 Iunie 2019, 23:02 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii