Depistaţi imediat după ce au sustras lemne pentru foc

De IPJ Braila 03 Noiembrie 2015, 22:39 Fapt divers

Luni, la ora 17:55, un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Brăila a sesizat poliţiştilor de la Secția 5 de Poliție Rurală Viziru despre faptul că doi bărbaţi  sustrag lemne din pădurea de la malul Dunării. Poliţiştii s-au deplasat imediat în locul indicat şi i-au identificat, la malul fluviului Dunărea, pe I.Ion (55 de ani) și D.Ene (44 de ani), ambii din comuna Tufești, în timp ce transportau cu barca, tip luntre, confecționată din lemn, cantitatea de 1,5 metri cubi de lemne pentru foc, din specia salcie.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că aceştia, la ora 14:00, au traversat fluviul Dunărea şi, de pe malul drept, din Zona Parcului Naţional Balta Mică a Brăilei, au sustras prin tăiere cu un motofierăstrău cantitatea de lemne.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, fiind lăsat în custodia pădurarului Ocolului Silvic Brăila, prejudiciul cauzat urmând a fi comunicat ulterior.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de sustragere de material lemnos, conform prevederilor Legii 46/2008 (modificată) - Codul Silvic.

 

Autor IPJ Braila 03 Noiembrie 2015, 22:39 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii