Debitele Dunării, în creştere

De Mihai Vintilă 07 Iunie 2010, 00:00 Fapt divers
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere, situându-se la valori cuprinse între 12400-13500 mc/s, peste media multianuală a lunii iunie (6400 mc/s).
Luni, debitul Dunării, în secţiunea Baziaş, este de 12400 mc/s, urmând să fie în creştere şi în perioada următoare. Conform prognozei INHGA, debitul Dunării la intrarea în ţară în data de 14 iunie va ajunge la 13500 mc/s.

Perioada de debite mari de pe fluviul Dunărea va continua, prognoza urmând să fie reactualizată în funcţie de aportul afluenţilor Dunării din amonte, din afara graniţelor României. În schimb, debitele corespunzătoare râurilor interioare se află în scădere şi nu vor aduce un aport semnificativ pentru creşterea debitelor fluviului Dunărea.

Nivelurile se vor situa peste COTELE DE INUNDAŢIE pe toata durată intervalului de prognoză pe sectorul Gruia-Zimnicea şi începând cu a doua zi a intervalului şi la Hârşova şi peste COTELE DE ATENŢIE pe sectoarele Giurgiu-Cernavodă şi Brăila-Tulcea pe toată durata intervalului de prognoză.

Specialiştii Administraţiei Naţionale „Apele Române” estimează faptul că, în lipsa unor evenimente neprevăzute, nu se vor semnala probleme în zonele apărate de diguri, populaţia fiind în siguranţă, în schimb, vor fi inundate terenurile agricole şi posibil anexe gospodăreşti situate în zonele joase, neîndiguite, inclusiv în Delta Dunării.

Echipele A.N. Apele Române, împreună cu IJSU-urile şi subunităţile ANIF, acţionează în continuare, conform Planurilor de Apărare Împotriva Inundaţiilor, monitorizează sectoarelor îndiguite , prin patrulare şi verificare, fiind pregătite să asigure, după caz, intervenţia operativă în secţiunile critice.(AMOS news)

 

Autor Mihai Vintilă 07 Iunie 2010, 00:00 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

libris.ro

 

 

Publicitate