Cetateni din R. Moldova retinuti la frontiera galateana

De Alexandrina Iordache 19 Aprilie 2013, 18:48 Fapt divers
Politistii de frontiera galateni au depistat si retinut cinci barbati care intentionau sa intre ilegal în România. Cei doi, Petru C. si Lilian C. cu vârsta de 22 respectiv 21 ani, cetateni din R. Moldova se deplasau dezorientat în teren pe digul de protectie al râului Prut, pe directia localitatii de frontiera Vânatori.

Acestia au fost observati de politistii de frontiera care desfasurau o misiune specifica de supraveghere cu autospeciala ce functioneaza pe principiul termoviziunii.

Din cercetarile efectuate si din declaratiile barbatilor, politistii de frontiera au stabilit ca cei doi au trecut înot râul Prut cu intentia de a-si gasi de lucru în tara noastra.

In aceeasi data, dar cateva ore mai tarziu,O patrulă de poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, pe timpul executării unei misiuni specifice, au depistat pe direcţia localităţii de frontieră Folteşti, trei persoane care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

În urma verificărilor specifice efectuate cu sprijinul autorităţilor de graniţă din Republica Moldova şi din declaraţiile bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că aceştia sunt cetăţenii din Republica Moldova, Vladimir C. în vârstă de 27 de ani, Victor C. şi Nicolae M., ambii în vârstă de 25 ani, care au traversat înot râul Prut cu intenţia de a-şi găsi un loc de muncă într-o ţară din vestul Europei.
 
Celor cinci bărbaţi le-au fost intocmite lucrări penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Conform Acordurilor încheiate între Republica Moldova şi România, la finalizarea cercetărilor, cei cinci bărbaţi vor fi predaţi autorităţilor de graniţă ale statului vecin.


 

Autor Alexandrina Iordache 19 Aprilie 2013, 18:48 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate