De 1 aprilie debuteaza campania ”Nu te lasa pacalit” desfasurata de IPJ Braila

De A.Frangu 01 Aprilie 2015, 10:14 Fapt divers

pliant campanieIn perioada 1 aprilie - 31 mai 2015 Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila desfasoara campania ”Nu te lasa pacalit”, o campanie de prevenire a înşelăciunilor prin modurile de operare “accidentul”, “coletul”, “premiul”, “reprezentant instituţie/firmă” ce se adresează cetăţenilor din municipiul Brăila, fiind vizate îndeosebi persoanele vârstnice.

Conferinta de lansare a campaniei a avut loc marti,  31 martie 2015, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Dupa cum informeaza IPJ Braila, campania este demarată de 1 aprilie 2015, zi cunoscută în tradiţia populară drept “ziua păcălelilor”, pentru a atrage atenţia asupra acestor tipuri de infracţiuni, care nu constituie decât o inducere în eroare a persoanelor pe care propria naivitate, neatenţie, ignoranţă sau lipsă de informare le transformă o speranţă deşartă într-o dezamăgire profundă.

Scopul campaniei îl reprezintă creşterea gradului de informare a cetăţenilor municipiului Brăila cu privire la noile moduri de operare în săvârşirea înşelăciunilor.

Direcţiile de acţiune vizate de campanie sunt:

- Întâlniri cu cetăţenii municipiului Brăila, în special persoane vârstnice, la şedinţele asociaţiilor de proprietari, respectiv în zona pieţelor agroalimentare, în vederea informării şi instruirii acestora cu privire la înşelăciunile săvârşite prin metodele amintite;

 - Transmiterea către cetăţeni a recomandărilor preventive, inclusiv cu sprijinul mass-media.

 

Autor A.Frangu 01 Aprilie 2015, 10:14 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii