Braileanca inselata prin telefon

De Alexandrina Iordache 01 Februarie 2013, 12:48 Fapt divers
In dese randuri politistii au atras atentia si au prezentat cazuri de persoane inselate prin telefon. Tot ei au organizat si campania "Nu te lasa inselat prin telefon". Recomandarile politistilor se pare ca nu au avut ecou la toti brailenii, unii dintre acestia au devenit, in continuare, victime ale infractorilor.

O braileanca de 48 de ani a crezut ca s-a imbogatit peste noapte si a dat curs solicitarilor telefonice ale unei persoane care s-a recomandat a fi director la o companie de telefonie mobila.

Telefonic a fost anuntata ca urma sa primeasca un premiu de 500 de euro daca trimite coduri de reincarcare de 35 euro si achita suma de 96 de lei. Cu gandul ca va primi cei 500 de euro a raspuns prompt solicitarilor iar ulterior si-a dat seama ca a fost inselata.

Politistii braileni au mai facut publice recomandari legate de modul de operare a unor astfel de infractori. Atentioneaza si de aceasta data, printr-un comunicat, ca "pentru a castiga ceva, TREBUIE sa joci! TREBUIE sa citesti si sa cunosti un regulament si conditiile de participare, TREBUIE sa te înscrii voluntar, TREBUIE sa stii dinainte ce premiu poti câstiga, TREBUIE sa stii cine si în ce perioada organizeaza concursul.

Si, cel mai important, TREBUIE sa stii ca nu se achita nicio taxa sau impozit înainte de ridicarea vreunui premiu.

Pentru prevenirea înselaciunilor prin telefon, daca sunteti anuntati ca ati câstigat un premiu neasteptat, politistii braileni revin cu urmatoarele recomandari:

- Manifestati prudenta atunci când vi se aduce la cunostinta ca ati câstigat un premiu la un concurs la care nu ati participat vreodata; simpla utilizare a serviciilor unui furnizor (de telefonie, cablu tv etc.) nu presupune înscrierea automata la vreun concurs, fara consimtamântul abonatului; daca nu v-ati înscris la un concurs nu puteti fi câstigator;

- nu achitati niciodata în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii; plata impozitelor sau a altor taxe se realizeaza abia ulterior;

- verificati din mai multe surse ca sa va convingeti ca nu este o înselatorie, sunând la operatorul de telefonie sau societatea/institutia care a organizat presupusul concurs sau deplasându-va pâna la un centru specializat/punct de lucru al firmelor respective".

 

Autor Alexandrina Iordache 01 Februarie 2013, 12:48 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

libris.ro

 

 

Publicitate