Braila: Actiuni pentru prevenirea infractionalitatii

De IPJ Braila 02 Iulie 2013, 08:03 Fapt divers
În perioada 28-30 iunie 2013, politisti de la Politia Municipiului Braila, Ianca, Faurei si Însuratei si de la sectiile de politie rurala, împreuna cu lucratori din cadrul I.J.J. Braila, au actionat în zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet.

Fortele participante au efectuat controale la 27 de societati comerciale, 27 de producatori particulari, 12 întreprinderi individuale si 12 asociatii familiale au legitimat 233 de persoane, dintre care 89 au fost controlate corporal sumar, au aplanat 3 conflicte si au controlat în trafic 106 autovehicule, fiind retinut un permis de conducere.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 63 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni în valoare totala de 15.255 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei împotriva unor activitati comerciale ilicite, si OUG 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

In cadrul actiunii, vineri, 28 iunie a.c., politisti de la Biroul Ordine Publica l-au depistat pe C.Eugen (35 de ani), din satul Lacu-Sarat, comuna Chiscani, în timp ce avea asupra lui mai multe pachete cu tigari pentru care nu detinea documente de provenienta.

Tigarile, în valoare de 110 lei, au fost ridicate în vederea confiscarii si celui în cauza i s-a întocmit dosar penal, conform Legii 86 din 2006 (Codul Vamal al României)

De asemenea, efective de politisti din cadrul Biroului Rutier au desfasurat o actiune în mediul rural, cu scopul prevenirii accidentelor rutiere produse din cauza consumului de alcool.
Astfel, au fost efectuate 56 de testari cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, si au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale, pentru alte abateri, valoarea totala fiind de 1.200 de lei.

 

Autor IPJ Braila 02 Iulie 2013, 08:03 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii