Bărbat reţinut pentru tentativă la omor calificat şi violare de domiciliu

De IPJ Braila 11 August 2011, 08:48 Fapt divers
Agenţii Postului de Poliţie Comunală Victoria au fost sesizaşi, prin apelul de urgenţă 112, de V.L. (50 de ani), din satul Mihai Bravu, cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa pe o stradă din localiate, a fost lovit cu un băţ în zona capului de o persoană necunoscută.Evenimentul se intampla la data de 28 iulie 2011, la orele 4.45.
   
La acea dată, lucratori din cadrul Poliţiei oraşului Însurăţei şi Postului de Poliţie Comunală Victoria au efectuat verificări, stabilind că cele sesizate se confirmă, şi au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Brăila, unde a primit îngrijiri medicale.
   
În ziua de 5.08.2011, partea vătămată a fost examinată medico-legal, ocazie cu care s-a constatat preliminar că acesteia i-au fost provocate multiple leziuni la cap şi membre, prin lovire activă repetată cu un corp dur, leziuni care necesită pentru vindecare un număr de 85-90 de zile de îngrijiri medicale, în caz de evoluţie favorabilă, şi care i-au pus în primejdie viaţa.
   
Având în vedere aceste constatări, în cauză a fost schimbată încadrarea juridică a faptei, din infracţiunea de lovire sau alte violenţe în tentativă la omor calificat.
   
În urma cercetărilor efectuate de lucrători din cadrul IPJ Brăila-Serviciul de Investigaţii Criminale, sub directa coordonare a procurorului criminalist, s-a stabilit că autorul faptei este F.E. (32 de ani), din satul Mihai Bravu.
În fapt, în seara zilei de 27.07.2011, în jurul orelor 22.30, acesta s-a deplasat la cafe-barul din localitatea de domiciliu, unde a consumat băuturi alcoolice până în jurul orei 1.30, când a cheltuit banii pe care îi avea asupra lui. Solicitându-i părţii vătămate, care era de serviciu la bar, să-l servească cu alcool pe datorie şi fiind refuzat, învinuitul s-a deplasat la domiciliul său, a luat un par de salcâm şi a mers la locuinţa victimei. Escaladând gardul unui vecin, a pătruns în curtea acesteia şi a aşteptat revenirea ei la domiciliu. La orele 4.40, în momentul în care victima s-a apropiat de imobilul în care locuieşte, agresorul a lovit-o din spate cu parul şi, apoi, a fugit.
   
Faţă de cel în cauză s-a reţinut şi comiterea infracţiunii de violare de domiciliu.
   
Ieri, 9 august a.c., autorul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila, urmând ca, în cursul zilei de azi, să fie prezentat Tribunalului Brăila cu propunere de arestare pereventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor menţionate.

 

Autor IPJ Braila 11 August 2011, 08:48 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii