Arestată pentru înşelăciune prin metoda Premiul

De A.Frangu 30 Iulie 2013, 10:44 Fapt divers
S.N. (64 de ani), din Brăila, a sesizat la Poliţie faptul că a fost apelat pe telefonul fix de un bărbat necunoscut, care s-a recomandat a fi angajat al societăţii de telefonie, şi l-a informat că a câştigat un premiu de fidelitate, însă, pentru a intra în posesia lui, trebuie să achite impozitul aferent, în valoare de 1.600 de euro, unui curier care va veni la locuinţa sa.

În baza sesizării, poliţişti de la Biroul de Investigaţii Criminale au mers la locuinţa reclamantului şi, la scurt timp, la orele 13:00, au organizat flagrantul şi au depistat-o pe P.Andreea (21 de ani), din municipiul Galaţi, care venise să ridice banii. Aceasta purta perucă sintetică (păr galben ondulat lung), ea fiind brunetă cu părul tuns scurt, vopsit blond.

Asupra ei s-a gasit suma de 2.000 de lei, despre care poliţiştii au stabilit că, în aceeaşi zi, la orele 12:00, prin acelaşi mod de operare, a înşelat-o pe brăileanca P.A. (83 de ani). Aceasta a aflat de la poliţişti că a fost înşelată, nesesizând, anterior, Poliţia.

Extinzând cercetările, poliţiştii au mai stabilit că P.Andreea, prin acelaşi mod de operare, i-a mai înşelat, în ziua de 4.06.2013, cu suma de 16.000 de lei, pe brăileanul
D.M. (53 de ani) şi, în ziua de 5.06.2013, cu suma de 17.400 de lei, pe T.G. (56 de ani), din municipiul Brăila, fapte care se aflau în evidenţe cu autori necunoscuţi.

Din cercetări a reieşit că persoanele care contactau telefonic părţile vătămate sunt încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, şi se continuă investigaţiile pentru identificarea şi probarea activităţii infracţionale a acestora.

În baza probatoriului administrat, în ziua de 26 iulie a.c., P.Andreea a fost reţinută pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, fiind introdusă în Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă, din cadrul IPJ Brăila, iar în ziua de 27.07.2013, a fost prezentată Judecătoriei Brăila, cu propunere de arestarea preventivă. Instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a acesteia, pentru o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi violare de domiciliu, şi a fost reîncarcerată.

Totodata, în baza mandatelor de percheziţie, emise de Judecătoria Brăila, au fost efectuate percheziţii domiciliare, atât la reşedinţa invinuitei P.Andreea, din Galaţi, cât şi în două camere din incinta Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi.

De la domiciliul învinuitei au fost ridicate în vederea cercetărilor un telefon mobil şi mai multe înscrisuri, iar din incinta Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi au fost ridicate două telefoane mobile şi 25 de SIM-uri, conform IJP Braila.

 

Autor A.Frangu 30 Iulie 2013, 10:44 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii