Ameninţat cu pistolul

De Mihai Vintilă 29 Iulie 2010, 00:00 Fapt divers
La data de 28 iulie a.c., la orele 17.07, D.P.P. (43 de ani), din municipiul Galaţi, a sesizat telefonic, prin apelul 112, ofiţerul de serviciu de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila despre faptul că, în timp ce conducea autoturismul, pe DE 584, în apropiere de municipiul Brăila, a fost ameninţat cu un pistol de către ocupantul locului din dreapta faţă a unui autoturism înmatriculat în judeţul Neamţ, care circula în aceeaşi direcţie.
În baza celor sesizate, în zonă s-a deplasat un echipaj de ordine publică care a procedat la oprirea în trafic a celor două maşini, identificându-i pe ocupanţii maşinii înmatriculate în Neamţ. Aceştia se numesc P.M. (24 de ani), R.I.Ş (30 de ani) şi D.C.G. (24 de ani) toţi domiciliaţi în municipiul Iaşi.
Verificând interiorul autoturismul în care se aflau cei trei, poliţiştii au găsit în torpedou un pistol neletal cu bile din cauciuc, aflat într-un toc în care a fost găsit un încărcător cu 7 cartuşe aferente.
Cercetările au fost preluate de poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase care au stabilit că pistolul, marca Rohm RG-88, calibru 10x22 T, aparţine numitului D.C.G. care deţine permis de armă eliberat la data de 16.10.2009 de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi.
Poliţiştii au stabilit că şoferii celor două autoturisme s-au depăşit reciproc şi s-au şicanat în trafic, iar, la un moment dat, numitul R.I.Ş, care se afla pe scaunul din dreapta şoferului, deşi nu deţine permis pentru port armă, a scos pistolul din torpedou şi l-a îndreptat spre gălăţean, simulând că-l împuşcă.
Pistolul şi încărcătorul cu cartuşele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de port fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării şi ameninţare, conform Art.136^1, din Legea 295/2004, şi Art.193, din Codul Penal.(IJP Braila)

 

Autor Mihai Vintilă 29 Iulie 2010, 00:00 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii