Activități desfășurate de polițiștii brăileni pentru marcarea Zilei Poliției Române

De IPJ Braila 01 Aprilie 2018, 22:45 Fapt divers

ziua poitiei brailaAstăzi, poliţiştii brăileni au organizat şi desfăşurat o activitate, pe platoul din Piaţa Independenţei din municipiul Brăila, pentru marcarea Zilei Poliţiei Române – 25 Martie.

La data de 30 martie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au desfăşurat o activitate pe platoul din Piaţa Independenţei, aceasta fiind adresată cetăţenilor din municipiu şi, în mod deosebit, preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ din judeţul Brăila, însoţiţi de cadre didactice şi părinţi.

Evenimentul s-a derulat cu implicarea poliţiştilor din cadrul compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Serviciului şi Biroului Rutier, Biroului Proximitate şi Biroului Ordine Publică, beneficiind de sprijinul Primăriei Municipiului Brăila.

Specialiştii structurilor implicate le-au prezentat copiilor aspecte importante din meseria lor, tehnica şi echipamentele folosite în activităţile specifice şi le-au transmis recomandări pentru o copilărie în siguranţă.

Elevilor de liceu interesaţi le-au fost oferite informaţii şi materiale privind profesia de poliţist şi traseul educaţional ce trebuie parcurs pentru o carieră în domeniu.

De asemenea, au fost prezentate exerciţii demonstrative, susţinute de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, exerciţii cu câinii de serviciu, precum şi o simulare a unui accident rutier în care a fost implicat un pieton.

Totodată, în memoria poliţiştilor români care şi-au pierdut viaţa în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în misiunea importantă pe care au îndeplinit-o pentru asigurarea liniştii comunităţii, au fost aprinse candele, unde elevii au păstrat un moment de reculegere.

Cu această ocazie au fost distribuite 200 de flyere „Şi tu poţi deveni poliţist!”, 200 de pliante şi broşuri pentru prevenirea furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale, 250 flyere "Siguranţă de nota 10", 60 de calendare şi 70 de orare „Şcoala în siguranţă”, 80 de flyere cu siguranţa rutieră, 30 de ghiduri ale siguranţei pentru victimele violenţei în familie, 100 de materiale pentru prevenirea traficului de persoane, 600 de flyere şi 30 de pliante pentru siguranţa pe internet, 50 de reviste Poliţia Română, agende, steguleţe, semne de carte şi brăţări tricolore.

Platoul Primăriei Municipiului Brăila a fost animat de sute de baloane tricolore şi de uimirea şi bucuria copiilor pentru surprizele pregătite de poliţişti la ceas aniversar.

Activitatea s-a realizat cu sprijinul organizaţiilor profesionale şi sindicale ale poliţiştilor brăileni, respectiv Corpul Naţional al Poliţiştilor - Consiliul Teritorial Brăila, Fundaţia "Ancheta" Brăila şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din M.A.I. - Biroul Teritorial Brăila.

 

Autor IPJ Braila 01 Aprilie 2018, 22:45 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii