Acțiuni în piețe, târguri și complexe comerciale

De IPJ Braila 09 Decembrie 2015, 20:44 Fapt divers

Ieri, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au constatat 7 infracţiuni, au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 2.000 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de peste 4.000 de lei. Activitățile au avut loc în cadrul acţiunii naţionale ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”, care urmăreşte protejarea intereselor comerciale ale cetăţenilor şi menţinerea siguranţei publice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

La data de 8 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au fost prezenţi în marile complexe comerciale, precum şi în pieţele şi târgurile din municipiul şi judeţul Brăila, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale referitoare la comercializarea produselor de larg consum.

Astfel, în urma activităţilor de verificare şi control efectuate la 26 de societăți comerciale și 5 persoane fizice, au fost constatate 7 infracțiuni, dintre care o faptă de evaziune fiscală şi 6 infracţiuni de contrafacere.   

De asemenea, pentru neregulile constatate la agenţii economici verificaţi, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.500 de lei şi au ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 4.228 de lei. Au fost ridicate în vederea confiscării obiecte ornamentale, băuturi alcoolice, ţigări, precum și alte bunuri comercializate fără respectarea normelor legale.

Reamintim că, în baza planului de acţiune ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”, aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, Poliţia Română acţionează, la nivel naţional, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum şi pentru protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor prin verificarea legalităţii activităţilor comerciale desfăşurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

 

Autor IPJ Braila 09 Decembrie 2015, 20:44 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii