Polițiștii brăileni au desfășurat acțiuni preventive pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică

De IPJ Braila 21 Octombrie 2019, 20:12 Fapt divers

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.
În perioada 18 - 20 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor şi a unităţilor de învăţământ, precum şi a celor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Pe timpul activităţilor au fost verificate 23 de societăţi comerciale, legitimate peste 250 de persoane şi oprite în trafic și controlate 150 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 36 de şoferi.
De asemenea, aceştia au constatat 42 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 21.000 de lei.
Dintre amenzile aplicate, 31 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 15 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 3 la alte acte normative.
Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut un permis de conducere și două certificate de înmatriculare.
*
Exemple:
În data de 19 octombrie a.c., la ora 08:00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din judeţul Alba, în timp ce conducea o mașină pe strada Școlilor, din municipiu.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.
**
În data de 20 octombrie a.c., la ora 17:25, poliţişti din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila l-au oprit în trafic pe un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din satul Urleasca, comuna Traian, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localității de domiciliu.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar numărul de înmatriculare al vehiculului condus de către acesta a expirat la data de 03.08.2019.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat și fără permis.

***
De asemenea, tot ieri, 20 octombrie a.c., în jurul orei 15:00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat pe DE 584, în afara localității Albina, pe un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea o mașină având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Autor IPJ Braila 21 Octombrie 2019, 20:12 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii