Actiuni ale politistilor brăileni pentru combaterea faptelor antisociale

De IPJ Braila 31 Iulie 2015, 23:31 Fapt divers

În cursul zilei de ieri (29 iulie 2015 - n.r.), poliţişti din cadrul Biroului Proximitate Brăila au acţionat pe şoseaua de centură, la intersecţiile cu Şoseaua Buzăului, Calea Călăraşilor, Şoseaua Focşani şi Şoseaua Baldovineşti, pentru a descoperi şi sancţiona activităţile de comerţ ilegal şi faptele care aduc atingere siguranţei publice.
Au fost legitimate 5 persoane şi aplicate 5 amenzi contravenţionale, valorând, în total, 2.000 lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată).

Tot ieri, între orele 07:00-13:00, având în vederea operaţiunea „Blocada 2015”, efective de poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Însurăţei şi Secţiei 5 de Poliţie Rurală Viziru au fost prezenţi pe raza satului Mihai Bravu, comuna Victoria, în târgul organizat săptămânal, cu scopul de a constata şi sancţiona ilegalităţile comise în activităţile comerciale.
Poliţiştii au legitimat 27 de persoane, au verificat activitatea a 7 societăţi comerciale şi 4 producători particulari, şi au controlat 6 autovehicule.
În urma constatărilor făcute, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, conform prevederilor Legii 12/1990 (republicată), valoarea totală a acestora fiind de 3.000 de lei.
De asemenea, au fost confiscate cantităţile de 2.098 kg de pepeni verzi şi 183 kg de pepeni galbeni, care au fost predaţi la o societate din Brăila, în vederea valorificării.

Exemplu:
Au fost depistate patru persoane, cu vârste cuprinse între 27 şi 46 de ani, domiciliate în satul Mihai Bravu, în timp ce comercializau pepeni verzi şi galbeni, în parcarea amplasată lângă DJ 212, la intrarea în localitate.
Deoarece persoanele depistate nu erau autorizate să efectueze astfel de activităţi, poliţiştii le-au aplicat câte o amendă contravenţională de 500 de lei, conform Legii 12/1991, şi le-au confiscat toţi pepenii.

***
În această perioadă, în baza dispoziţiilor inspectoratului general al Poliţiei Române, se desfăşoară, la nivel teritorial, acţiunea „Blocada 2015”, constând în acţiuni preventiv-reactive care urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.
 
În perioada 25-29 iulie a.c., la nivelul judeţului nostru, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat în echipe formate din structuri de ordine publică, poliţie rutieră şi investigaţii criminale.

Echipele implicate în acţiuni au constatat o infracţiune la regimul circulaţiei rutiere şi, ca urmare a identificării încălcării legislaţiei din punct de vedere contravenţional, au aplicat 233 de sancţiuni, în valoare totală de 95.255 de lei.

Din totalul amenzilor, 50 au fost aplicate la Legea 61/1991, două la Legea 12/1990, 172 la O.U.G. 195/2002 (două pentru alcool, 104 pentru viteză, 3 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea), şi 9 la alte acte normative.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 16 permise de conducere (două pentru alcool, 6 pentru viteză) şi au retras 9 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii vor desfăşura astfel de acţiuni şi în perioada următoare, în vederea menţinerii unui climat optim de ordine, linişte şi siguranţă publică, şi pentru a combate faptele antisociale.

 

Autor IPJ Braila 31 Iulie 2015, 23:31 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii