Politistii braileni la datorie si în weekendul trecut

De IPJ Braila 12 August 2014, 00:43 Fapt divers
În perioada 8-10 august a.c., poliţiştii brăileni au desfăşurat activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, în municipiu şi judeţ.

Poliţiştii rutieri, de ordine publică şi de investigaţii criminale, din cadrul poliţiei municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi secţiilor de poliţie rurală, cu sprijinul jandarmilor, au acţionat atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, în târgurile şi oboarele organizate săptămânal, la discotecile, localurile cu program non-stop, pe străzile adiacente unităţilor de alimentaţie publică, precum şi pe arterele de circulaţie din municipiu şi judeţ, cu scopul de a preveni comiterea faptelor de violenţă, a actelor ilegale de comerţ, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, poşete şi genţi, de a identifica bunurile provenite din furturi şi de a reduce numărul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie.

Echipele participante au efectuat controale la 31 de societăţi comerciale cu profil comerţ, discotecă, cafe-bar şi jocuri mecanice, au legitimat 275 de persoane, 31 fiind controlate corporal sumar şi 104 conduse la sediul Poliţiei, pentru verificări suplimentare, şi au controlat 133 de autovehicule oprite în trafic.

Pe timpul desfăşurării acţiunilor, au fost constatate 70 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 34.740 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Legii 12/1990 (republicată), privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi O.U.G. 195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, echipele angrenate în aceste acţiuni au ridicat în vederea suspendării un permis de conducere, au retras un certificat de înmatriculare şi au confiscat mărfuri (produse de panificaţie şi patiserie, sticle cu băuturi alcoolice, pachete cu ţigări şi fructe) în valoare totală de 1.338 de lei.

Astfel:
- Au fost depistate patru persoane, cu vârste cuprinse între 15 şi 45 de ani, care comercializau pepeni verzi, pe marginea DE 584, fără a deţine  documente de provenienţă şi fără a fi autorizate de Primăria comunei Viziru. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării cantitatea totală de 1.178 kg de pepeni, valorând 500 de lei, pe care au predat-o unei societăţi comerciale din Brăila, în vederea valorificării.

- În urma unui control efectuat într-un cafe-bar din oraşul Ianca, au fost găsite mai multe pachete cu ţigări, care nu prezentau timbru fiscal. Poliţiştii au confiscat un număr de 16 pachete cu ţigări şi i-au întocmit administratorului societăţii dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.
***
În ziua de vineri, între orele 08:00-20:00, şi în ziua de sâmbătă, între orele 17:00-01:00, efective de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Brăila au acţionat, pe străzile principale din municipiul Brăila, dar şi pe drumurile din mediul rural, cu scopul de a preveni producerea accidentelor rutiere care au drept cauze neacordarea priorităţii pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public şi conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Astfel, poliţiştii au constatat, în total, 25 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare de 8.550 de lei. Din total sancţiunilor, 6 au fost pentru neacordarea priorităţii pietonilor şi 3 pentru depăşirea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri.
De asemenea, poliţiştii rutieri au testat cu aparatul etilotest un număr de 59 de conducători auto opriţi în trafic şi au constatat 4 infracţiuni la regimul rutier, pentru care au întocmit dosare penale.
***
Vineri, poliţişti de investigare a fraudelor, de ordine publică, de proximitate şi de la poliţia rutieră, sprijiniţi de specialişti din cadrul Comisariatului  Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, au acţionat la punctele de lucru aparţinând agenţilor economici sau producătorilor particulari, care comercializează legume şi fructe în Piaţa „Halelor”, din municipiul Brăila.

Acţiunea a avut drept scop combaterea activităţilor de comerţ ilegal, precum şi asigurarea unui climat de siguranţă publică. Cu această ocazie, au fost efectuate controale la un număr de 18 societăţi comerciale, au fost verificate 37 de mijloace auto şi aplicate, în total, 11 amenzi contravenţionale, în valoare de 12.750 de lei, în conformitate cu normele Legii 12/1990. De asemenea, echipele de control au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 2.416 kg de legume şi fructe, valorând 4.552 de lei.

Astfel:
-  A fost depistată brăileanca C.Fănica (47 de ani), care, în calitate de producător particular, comercializa, în Piaţa „Halelor”, cantitatea de 500 kg de vinete, pentru care nu avea documente justificative de provenienţă.
Faţă de aceasta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă de 500 de lei, iar întreaga cantitate de legume, valorând 600 de lei, i-a fost confiscată.

- A fost identificată şi P.Marinela (34 de ani), din Brăila, care, în calitate de vânzătoare la o societate comercială, oferea spre vânzare, fără documentele prevăzute de lege, cantitatea de 465 de legume (roşii, cartofi, ceapă etc.) şi 409 kg de pepeni.
Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar marfa menţionată, în valoare de 1.102 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

 

Autor IPJ Braila 12 August 2014, 00:43 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

libris.ro

 

 

Publicitate