Acțiune pentru prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată

De Comunicat 13 Octombrie 2022, 13:14 Fapt divers

La data de 11 octombrie a.c., polițiștii de la transporturi au acționat, la nivel național, pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. S-au desfășurat activități în zona a 239 de treceri la nivel cu calea ferată, fiind constatate 3 infracțiuni, din care 2 contra siguranței circulației pe drumurile publice și 1 de altă natură.
În cadrul acțiunii, au fost verificate 1.197 de vehicule, au fost aplicate 516 sancțiuni contravenționale, din care 410 sancțiuni la regimul rutier, respectiv 78 de sancțiuni pentru abateri la trecerile la nivel cu calea ferată.
Au fost reținute 22 de permise de conducere, retrase 22 de certificate de înmatriculare și 12 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.
De asemenea, polițiștii au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 61/1991, republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Exemple:
1. La data de 11 octombrie a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Olt au depistat, la trecerea la nivel cu calea ferata Milcov, din municipul Slatina, o femeie din orașul Scornicești, județul Olt, care, în timp ce conducea un autoturism, a traversat pasajul, deși semnalele acustice și luminoase se aflau în funcțiune.
Femeii i-a fost aplicată o sancțiune contravențională, totodată luându-se măsura complementară a reținerii permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 120 zile.
2. La data de 11 octombrie a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brăila au depistat, la trecerea la nivel cu calea ferată din proximitatea stației CF Lacul Sărat, amplasată pe D.C. 8, un tractor agricol, care tracta o remorcă agricolă, fără a avea montate plăcuțele de înmatriculare/înregistrare.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că remorca nu este înmatriculată/înregistrată în circulație.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de „tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate”.
3. La data de 11 octombrie a.c., polițiștii au depistat în trafic, la intesecția D.C. 64 cu Secția CF 213, județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat, care prezenta halenă alcoolică.
În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat 0,62 mg/l alcool în aerul expirat.
A fost întocmit dosar penal pentru pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
De asemenea, pentru autoturism nu era încheiată asigurare de răspundere auto civilă, fiind aplicată o sancțiune la Legea nr. 132/2017, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

 

Autor Comunicat 13 Octombrie 2022, 13:14 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii