Peste 4.000 de pachete cu țigări descoperite de către câinele Ebasa la Otopeni

De Mihai NEGOMIREANU 27 Decembrie 2023, 10:13 Fapt divers

În cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă din București, autoritățile de frontieră au efectuat o descoperire semnificativă în lupta împotriva contrabandei cu țigări. Trei cetățeni bulgari de sex feminin, cu vârste între 30 și 34 de ani, au fost depistați încercând să introducă ilegal peste 4.000 de pachete cu țigări în România.

La data de 26.12.2023, în jurul orei 01.20, cele trei persoane au sosit la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Internațional Henri Coandă printr-o cursă din Istanbul. După finalizarea formalităților de frontieră și ridicarea bagajelor de cală, acestea s-au îndreptat spre ieșirea prin culoarul verde, destinat călătorilor fără declarații vamale.

Operând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră și vameșii au efectuat un control detaliat al bagajelor de cală folosind câinele de serviciu EBASA. În urma acestei inspecții, au fost descoperite într-un număr semnificativ de geamantane de dimensiuni mari peste 4.000 de pachete cu țigări, nedeclarate.

Inventariind bunurile confiscate, s-a constatat că suma totală era de 4.050 de pachete de țigări (81.000 de țigarete) cu diverse mărci. Ca urmare a constatărilor, întreaga cantitate de țigări a fost reținută de autoritatea vamală. În acest caz, se va înștiința Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, care va deschide o anchetă pentru infracțiunea de contrabandă.

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 27 Decembrie 2023, 10:13 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii