Percheziții în Brăila și Tichilești într-un dosar de evaziune fiscală.S-au găsit 5000 de euro

De Mihai NEGOMIREANU 15 Noiembrie 2023, 21:30 Fapt divers

evaziune fiscala braila noiembrie 2023

În cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au pus în executare în dimineața zilei de 15 noiembrie 2023 cele 3 mandate de percheziție domiciliară pe care le aveau pentru municipiul Brăila și localitatea Tichilești, la imobilele folosite de un bărbat de 43 de ani, din Brăila.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost indisponibilizați 5000 de euro și au fost ridicate înscrisuri și documente contabile, un sistem informatic, un stick de memorie și două telefoane mobile de interes pentru cauză. De asemenea au mai fost descoperite și ridicate două cuțite de tip baionetă și o țigaretă ce conținea o substanță vegetală de culoare verde-maro, care a fost ridicată și înaintată structurilor competente, pentru continuarea cercetărilor.

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și substanțe Periculoase au ridicat în vederea continuării cercetărilor 5 kg de materiale pirothenice.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în perioada 2018 și până în prezent, bărbatul ar fi desfășurat activități comerciale în domeniul reparațiilor auto și nu ar fi înregistrat în evidențele contabile toate veniturile realizate din această activitate.

Cercetările continuă sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila pentru dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Galați - Biroul Operațiuni Speciale Brăila.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 15 Noiembrie 2023, 21:30 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii