Jandarmeria Braila | Braconieri pescuiau ilegal

De IPJ Braila 03 Mai 2020, 17:38 Fapt divers

jandarmi prindere pescari ilegali

Ca urmare a unei acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, executate la primele ore ale zilei de joi 2 mai, jandarmii brăileni au surprins doi bărbaţi în timp ce pescuiau ilegal, în apele fluviului Dunărea, cu ajutorul unei plase de tip setcă în lungime de aproximativ 100 m.

Cele două persoane au fost depistate în dreptul localităţii Tufeşti, judeţul Brăila.
La vederea oamenilor legii aceştia au încercat să fugă cu ajutorul bărcii cu motor în care se aflau, însă fără succes, întrucât au fost surpinşi de intervenţia rapidă a jandarmilor, ce s-a făcut cu ajutorul ambarcaţiunii din dotarea Jandarmeriei Brăila.

Pe numele celor doi, jandarmii brăileni au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere sau folosire la pescuit de persoane neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, în conformitate cu prevederile OUG nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura.

De la persoanele depistate, jandarmii au ridicat în vederea continuării cercetărilor, o plasă de pescuit în lungime de aproximativ 100 m, o barcă din lemn şi motorul acesteia.

Totodată, celor doi le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie, prevăzute de ordonanţele militare.

 

 

Autor IPJ Braila 03 Mai 2020, 17:38 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii