IPJ Braila: Saptamâna prevenirii criminalitatii 2014, editia a noua

De IPJ Braila 27 Septembrie 2014, 17:16 Fapt divers
În perioada 29 septembrie-3 octombrie a.c., se va derula, la nivel national, cea de-a noua editie a evenimentului „Saptamâna Prevenirii Criminalitatii”, în cadrul caruia vor fi abordate cinci paliere de interes institutional: delincventa juvenila, victimizarea minorilor, furturile, infractiunile comise cu violenta si siguranta rutiera.

Inspectoratul de Politie Judetean Braila va implica, în activitatile ocazionate de acest eveniment, politistii de proximitate, de prevenire, de la structurile de politie rutiera, precum si pe cei care-si desfasoara activitatea în mediul rural, la posturile comunale de politie, în functie de grupurile tinta vizate si de tipul mesajelor preventive ce vor fi promovate pentru constientizarea populatiei cu privire la importanta adoptarii unor conduite antivictimale si antiinfractionale. Vor fi cooptati în organizarea si derularea acestor actiuni parteneri din diverse domenii: autoritati locale, unitati de învatamânt, societati comerciale, organizatii neguvernamentale, institutii guvernamentale ?i mass-media.

Astfel, în cadrul seminariilor, meselor rotunde si întâlnirilor organizate vor fi discutate aspecte privind delincventa juvenila, violenta în scoli, victimizarea minorilor, periculozitatea consumului de droguri, traficului de persoane, precum si despre siguranta rutiera.

Politistii se vor întâlni cu elevi, parinti, profesori si directori ai unitatilor de învatamânt, persoane în vârsta, femei, administratori de societati comerciale si de imobile si reprezentanti ai comunitatilor multiculturale.

Similar editiilor precedente, „Saptamâna prevenirii criminalitatii” este împartita în cinci zile tematice, fiecare dintre acestea fiind organizate a se adresa diferitelor categorii de populatie, în functie de prioritatile Politiei Române în domeniul prevenirii criminalitatii din acest an.

Astfel, prima zi a saptamânii, 29 septembrie 2014, este dedicata prevenirii delincventei juvenile. La nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, în aceasta zi se va organiza lansarea evenimentului printr-o întâlnire cu elevii Colegiului National „Ana Aslan” Braila, întâlnire la care reprezentantii mass-media sunt invitati sa participe, începând cu orele 13.00.

În a doua zi a manifestarii, 30 septembrie 2014, politistii vor fi tot în mijlocul elevilor, cu care vor discuta despre prevenirea victimizarii minorilor.

În primele doua zile ale saptamânii, dedicate elevilor, sunt programate activitati în 17 unitati de învatamânt din mediul urban si în 38 din mediul rural.

Ziua de 1 octombrie 2014 va fi dedicata la nivel national prevenirii infractiunilor de furt. Activitatile structurate la nivelul judetului Braila vor viza prevenirea furturilor din locuinte, din societati comerciale si din autoturisme. Activitatile planificate pentru aceasta zi se vor desfasura pe strazile localitatilor, în parcari, în zone aglomerate, târguri saptamânale si vor consta în discutii ale politistilor cu cetatenii si diseminarea de materiale cu continut preventiv.  

Ziua de 2 octombrie 2014 este dedicata prevenirii infractiunilor comise cu violenta. Tematica acestei zile decurge din prioritatea Politiei Române din anul 2014, care vizeaza prevenirea infractiunilor cu violenta. Activitatile planificate în judetul Braila vor consta în informarea antiinfractionala a populatiei cu privire consecintele faptelor de loviri sau alte violente, dar si în prevenirea antivictimala, prin protejarea în fata infractiunilor de tâlharie.     

Ultima zi a manifestarii, 3 octombrie, va fi dedicata sigurantei rutiere. În scopul prevenirii accidentelor rutiere si a constientizarii participantilor la trafic despre respectarea legislatiei în domeniu, la nivelul judetului sunt organizate activitati adresate atât conducatorilor auto, cât si pietonilor, care vor fi desfasurate de politisti de la Serviciul Rutier, de la politiile orasenesti Ianca, Faurei, Însuratei si sectiile de politie rurala si de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii.

În aceeasi zi, vor continua activitatile adresate elevilor din unitatile de învatamânt din municipiul si judetul Braila, politistii Serviciului Rutier organizând activitati tip ateliere de prezentare a tehnicii politiei rutiere, patrule scolare în zona unitatilor de învatamânt si concursuri de desene în incinta Braila Mall.
    
Inspectoratul de Politie judetean Braila invita jurnalistii acreditati sa le fie alaturi la acest important eveniment în domeniul prevenirii criminalitatii.

 

Autor IPJ Braila 27 Septembrie 2014, 17:16 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate