Educație rutieră la școala gimnazială Dimitrie Cantemir Brăila

De Frimu Ghinea 03 Octombrie 2023, 19:07 Fapt divers

Educație rutieră la școala gimnazială Dimitrie Cantemir Brăila

Polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat marți 3 octombrie evenimente de educație rutieră cu ajutorul laboratorului mobil de educație rutieră, cu elevii Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Cantemir” Brăila.

Activitatea educativ-preventivă a fost desfășurată în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră, ocazie cu care elevilor le-au fost prezentate situații periculoase la care pot fi expuși pe stradă, acasă, când merg la joacă sau în tabere/excursii și măsurile de precauție pe care trebuie să le aibă în vedere pentru prevenirea implicării în evenimente negative.

Au fost prezentate aspecte teoretice și au fost desfășurate activități practice, cu ajutorul covorașului tematic din dotarea laboratorului.

În acest context, au organizat și jocuri educativ-distractive cu implicarea activă a copiilor și le-au fost prezentate o serie de reguli elementare de circulație, s-a vorbit despre trecerile de pietoni, semafoare, traversarea drumurilor, mersul cu bicicleta și semnele de circulație, toate în scopul prevenirii producerii de evenimente rutiere.

La activitate au participat 140 de elevi, urmând ca în perioada următoare să fie desfășurate și alte activități asemănătoare pentru ca numărul elevilor care participă să fie cât mai mare!

 

Autor Frimu Ghinea 03 Octombrie 2023, 19:07 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii