Brăila | Verificarea respectării regimului de viteză

De IPJ Braila 20 Octombrie 2022, 19:43 Fapt divers

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier, Poliției Orașului Făurei, Poliției Orașului Ianca și Poliției Orașului Însurăței au acționat, în intervalul orar 10:00-18:00, pe raza județului Brăila, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, fiind folosite aparatele radar în sistem ”cascadă”. Evenimentul s-a desfășurat în 19 octombrie 2022.

Având în vedere faptul că, la nivel național, viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară se regăsesc constant printre primele cauze generatoare de accidente rutiere, acțiunea a avut ca scop reducerea acestora și creșterea vizibilității polițienești pe drumurile naționale și europene de pe raza județului Brăila, precum și pe principalele străzi din municipiul Brăila.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 192 de sancțiuni contravenționale, dintre care 190 pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002 și două conform Legii 132/2017, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 101.920 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 140 au fost pentru depășirea vitezei legale, 3 pentru depășirea neregulamentară, 21 pentru neportul centurii de siguranță, 3 pentru defecțiuni tehnice, 1 pentru alcool și 27 pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii au reținut 15 permise de conducere, dintre care 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru depășire neregulamentară, 1 pentru alcool  și au retras 5 certificat de înmatriculare.

Aceste acțiuni vor continua pe raza întregului județ în vederea conștientizării de către toți participanții la trafic a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație!

 

 

Autor IPJ Braila 20 Octombrie 2022, 19:43 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii