Brăila | 37 de sancţiuni contravenţionale aplicate transportatorilor de persoane

De IPJ Braila 15 Noiembrie 2022, 17:42 Fapt divers

verificari transportatori de persoane braila

Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

Polițiștii au testat cu aparatul etilotest toți conducătorii de autovehicule care efectuează acest gen de transport, în vederea identificării conducătorilor care au consumat băuturi alcoolice.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.645 de lei, dintre care 16 sancțiuni pentru șoferi de autovehicule destinate transportului de persoane.

Totodată, au fost reținute 4 permise de conducere, 2 pentru neacordare prioritate pietoni, unul pentru neacordare prioritate vehicule și unul pentru alte abateri și un certificat de înmatriculare.

Totul s-a desfășurat luni, 14 noiembrie, în întervalul orare 6-9 și 16-19, când poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, acţiuni pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane.

 

 

Autor IPJ Braila 15 Noiembrie 2022, 17:42 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii