Poliţiştii de frontieră gălăţeni au confiscat 10.380 ţigarete

De A.Frangu 04 August 2014, 14:55 Fapt divers
In urma unei acţiuni specifice desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, politistii de frontiera galateni au confiscat 10.380 tigarete descoperite ascunse si nedeclarate, în cabina comandantului unei nave. Actiunea a avut loc in datele de 2 si 3  august 2014.

Sambata, 2 august 2014, nava MARS, pavilion Moldova având echipaj format din 4 marinari ucrainieni, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-Port pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare. Echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali au efectuat controlul si au descoperit  în cabina marinarului ucrainean D.Y. – comandant al navei,  104 pachete de ţigarete marca ASMOLOFF.

Duminica, 3 august a.c, în jurul orelor 23.00, în rezervorul unui autoturism au fost descoperite 415 pachete de tigari de diferite marci. Evenimentul a avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier unde se prezentase, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, F.D. cetăţean român, în vârstă de 22 ani, conducând un autoturism marca Mercedez Benz, înmatriculat în România.

La efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului au fost descoperite,  într-un locaş special amenajat, în rezervorul autoturismului 415 pachete de ţigarete de diferite mărci.

Cetăţeanului român F.D. i-a fost întocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de ”introducerea in sau scoaterea din tara, de doua ori in decursul unui an, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, daca valoarea in vama a bunurilor sau a marfurilor sustrase este mai mica de 20.000 lei in cazul produselor supuse accizelor si mai mica de 40.000 lei in cazul celorlalte bunuri sau marfuri” şi s-a luat măsura reţinerii autoturismului în valoare de 11.075 lei.

Cetăţeanul ucrainian D.Y. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

De asemenea, s-a luat masura  reţinerii ţigaretelor în valoare totală de 4.717 lei în vederea confiscării.

 

Autor A.Frangu 04 August 2014, 14:55 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

decathlon.ro

Publicitate