Sustin Unirea cu România

De Redactia 03 Decembrie 2013, 08:58 Externe
Ziua de 1 Decembrie, Ziua Nationala a României, a fost marcata printr-un amplu program de manifestari la Chisinau. Un imens lant uman s-a format în jurul cladirii Guvernului si 95 de lampioane au fost aprinse în Piata Marii Adunari Nationale, simultan cu cele 95 lansate în alta capitala a Unirii, la Alba Iulia.

Majoritatea tineri, organizatorii manifestatiei au cerut în fata Guvernului grabirea proceselor de unire care au loc în acest moment. Pe un banner lung de 30 de metri era scris mesajul "Unirea face Puterea".

“Suntem bucurosi ca primim din partea clasei politice, dar si a societatii civile din România semnale pozitive cu privire la accelerarea procesului de Reunificare. Ca un raspuns la acest entuziasm am întins astazi o hora în jurul Guvernului: sa aratam ca vrem sa fim parte a României, în interiorul acelorasi granite”, a declarat Cristina Zelinschi, reprezentant al Platformei Civice Actiunea 2012, originara din Sângerei.

În fata cladirii Ambasadei României, unionistii au cântat imnul "Desteapta-te române”. “Sper sa fie cât mai curând iarasi imnul national al oamenilor de pe cele doua maluri ale Prutului. Ne vom regasi în marea familie româneasca, o simt” a declarat, vizibil emotionat, Marin Romanciuc, veteran de razboi în vârsta de 85 de ani.

Acesta este primul an când la Chisinau au loc manifestari dedicate Zilei Nationale a României, pe tot parcursul zilei, dupa un program similar cu cele din marile orase românesti.
Serbarile au inclus depuneri de coroane, activitati sportive, concerte si spectacole. Evenimentele au fost desfasurate de mai multe organizatii precum Platforma Civica Actiunea 2012, Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova, Consiliul Unirii, Radio Chisinau si Ambasada României.

Platforma Civica Actiunea 2012   

 

Autor Redactia 03 Decembrie 2013, 08:58 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate