S-a semnat Tratatul de Aderare a Croaţiei la Uniunea Europeană

De AmosNews 10 Decembrie 2011, 17:02 Externe
Semnarea Tratatului  de Aderare a Croaţiei la Uniunea Europeană marchează un moment semnificativ atât pentru Croaţia, cât şi pentru Uniunea Europeană, care confirmă că, în pofida dificultăţilor economice cu care se confruntă Uniunea, procesul extinderii îşi păstrează credibilitatea şi forţa transformatoare.

Ministerul Afacerilor Externe salută semnarea Tratatului de Aderare a Croaţiei la Uniunea Europeană, în cadrul ceremoniei solemne desfăşurate astăzi la Bruxelles, în marja Consiliului European de iarnă.

Croaţia şi-a depus candidatura oficială pentru aderarea la Uniunea Europeană la 23 februarie 2003, Consiliul European confirmând statutul de candidat al Croaţiei în iunie 2004. Negocierile de aderare s-au încheiat cu prilejul Conferinţei interguvernamentale de la Bruxelles, din 30 iunie 2011. După ratificarea Tratatului de Aderare de către toate ţările semnatare şi intrarea sa în vigoare, Croaţia urmează să devină cel de al 28-lea stat membru al Uniunii Europene, contribuind astfel la consolidarea spaţiului de democraţie şi securitate pe continentul european.

 

Autor AmosNews 10 Decembrie 2011, 17:02 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate