PNL Moldova va participa la noul Mars al Unirii de la Chisinau

De Redactia 07 Septembrie 2012, 16:22 Externe
Asa cum s-a anuntat anterior, Partidul National Liberal va participa activ si masiv la Marsul Unirii de la 16 septembrie. In sedinta Biroului Permanent Central de joi, 6 septembrie, au fost examinate citeva chestiuni, inclusiv participarea la manifestatia publica initiata de Platforma civica “Actiunea-2012“. Aceasta pozitie a fost anuntata, tot pe 6 septembrie, in sedinta traditionala a Platformei unioniste “Consiliului Unirii”, convocat pe tema sprijinirii initiativei ca unionistii sa mobilizeze 10 mii de participanti la un nou Mars al Unirii in Chisinau, pe 16 septembrie.

Partidul National Liberal ramine fidel principiului – initiat de conducerea formatiunii acum un an – de solidarizare a unionistilor pentru actiuni comune si concertate de sensibilizare publica asupra Unirii cu Romania, drept cale optima de regasire a populatiei din acest teritoriu romanesc, impreuna cu toti romanii din Romania si cu sprijinul comunitatilor romanesti, intr-un stat national intregit, in familia euroatlantica, in interesul fiecarui Cetatean Roman si in interesul fiecarui Cetatean European, precum sunt si cetatenii romani de pe ambele maluri ale Prutului..

Pornind de la cazurile, iesite de sub controlul politiei la marsurile pasnice ale unionistilor de la Chisinau, Cahul si Balti, insotite de ultragierea politiei si de manifestari agresive ale cetatenilor cu vederi antidemocratice, PNL le cere institutiilor statului sa respecte legea si sa nu caute motive artificiale si inventate pentru a o ocoli. De asemenea, PNL cere institutiilor statului sa inceteze a-i intimida pe organizatorii Marsului Unirii sau a impiedica libera exprimare a cetatenilor, ci sa caute metode si modalitati pentru a asigura securitatea participantilor la Marsul Unirii si pentru a-i izola pe violatorii dreptului la intruniri publice ale cetatenilor ce au opinii pe care ei le contesta.

PNL va cere – printr-un demers adresat Procuraturii Generale – sa cerceteze cazurile si sa deschida dosare reprezentantilor statului care nu isi indeplinesc obligatiile profesionale in timpul Marsurilor Unirii si pun, astfel, in pericol viata cetatenilor Republicii Moldova.

 

Autor Redactia 07 Septembrie 2012, 16:22 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate