NATO a avertizat Ucraina că va pune în discuție cooperarea cu această țară

De AmosNews 20 Februarie 2014, 09:32 Externe
Liderii Uniunii Europene şi cei americani sunt îngrijoraţi de violenţele din Ucraina. Presa internaţională este cu ochii pe acţiunile lui Viktor Ianukovici. Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a avertizat miercuri Ucraina că va pune în discuție cooperarea cu această țară în cazul în care armata va interveni împotriva protestatarilor opoziției, conform France Presse.

'Fac apel către guvernul ucrainean pentru a evita orice nouă violență', declară un comunicat al secretarului general al Alianței Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen.

Secretarul de stat al SUA, John Kerry, care s-a întâlnit miercuri cu ministrul francez al afacerilor externe, Laurent Fabius, i-a lansat un apel președintele ucrainean, Viktor Ianukovici, 'să dialogheze cu opoziția', confor AFP.

'Dorim ca președintele Ianukovici să reunească poporul, să dialogheze cu opoziția, să găsească mijloacele unui compromis', a spus John Kerry, care s-a declarat convins că 'violența poate fi evitată. (...) Cu toții suntem profund afectați de scenele de violență și nivelul abuzurilor la care au fost supuși cetățenii în stradă în ultimele zile', a declarat secretarul de stat american.

În acelaşi context, şefului diplomației franceze, a adăugat: 'ceea ce s-a petrecut este total inacceptabil. (...) Autorii acestor acte nu pot rămâne nesancționați', a spus Laurent Fabius. 'Trebuie să se reia dialogul politic între opoziție și putere'.

Preşedintele american Barack Obama a avertizat miercuri că vor exista "consecinţe" şi a subliniat că puterea de la Kiev ar trebui să le garanteze manifestanţilor dreptul de a se exprima fără teamă de represiune.

 

Autor AmosNews 20 Februarie 2014, 09:32 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate