Moldovagaz primeste gaz mai ieftin de la ruşi din 2014

De AmosNews 28 Decembrie 2013, 13:47 Externe
Ministrul Economiei de la Chișinău, Valeriu Lazăr, a anunțat că compania Moldovagaz a finalizat la Moscova negocierile privind prelungirea contractului de livrare a gazelor pentru anul viitor, iar prețul a scăzut cu 10 dolari pe mia de metri cubi. Astfel, prețul gazului va fi 365 dolari pentru o mie de metri cubi.

Potrivit lui Lazăr, cel mai probabil, tariful pentru consumatori nu va fi modificat.

De asemenea, ministrul Economiei a precizat că prelungirea contractului pentru 2014 oferă oportunităţi pentru negocierea unui nou acord, având în vedere că cel precedent a expirat la 31 decembrie 2011, iar părţile nu au reuşit să semneze alt contract, cel vechi fiind prelungit anual.

Moscova condiţionează semnarea unui nou acord de renunţarea de către Republica Moldova la documentele semnate în cadrul Tratatului Energetic European şi de rezolvarea problemei datoriilor la gaz, de peste patru miliarde de dolari.

Între timp Republica Moldova caută alternative de furnizare a gazului natural, astfel că la 27 august au început lucrările de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni, menit să asigure posibilitatea importului de gaze naturale din România.

 

Autor AmosNews 28 Decembrie 2013, 13:47 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate