Încercare de lovitură de stat în Turcia. Președintele Erdogan reia puterea. 194 morți, 1154 răniți și 1563 militari arestați

De Mihai Vintilă 16 Iulie 2016, 12:58 Externe

Noaptea trecută a fost o noapte de coșmar în Turcia. Spre seară pe la orele 23 armata a ieșit pe străzi și a anunțat o lovitură de stat. Televiziunea de stat a fost preluată, șeful statului major al armatei a fost arestat. Parlamentul care era în sesiune excepțională a fost lovit de gloanțe pe la 3 dimineața iar apoi o bombă a explodat în incintă.

Președintele Erdogan a intrat în emisie prin telefon la CNN Turk unde a cerut populație să iasă în stradă pentru a apăra democrația. După aceasta emisia CNN Turk s-a întrerupt. În redacție au intrat soldați iar forțele de poliție locale împreună cu populația și redactorii de serviciu au reușit să îi aresteze pe soldați iar CNN Turk și-a reînceput emisia. Alte televiziuni au transmis în direct din Istanbul și din Ancara unde au avut loc chiar confruntări între armată și poliție.

"În Turcia, a spus Erdogan, există un guvern şi un preşedinte ales de popor şi dacă Dumnezeu va voi, vom surmonta această încercare".

Erdogan s-a deplasat de la Ancara la Istanbul și în acest moment a anunțat noi numiri la conducerea armatei. O parte a puciștilor s-a predat, în special în Istanbul dar situația continuă să fie confuză.

Romanii pot solicita ajutor la

Ambasada României la Ankara
Adresa: Bükres Sokak 4, Çankaya, 06680, Ankara
Telefon: +90.312.466.37.06

Telefon serviciu permanenţă Ambasada: +90 - 539.663.35.69

 

Autor Mihai Vintilă 16 Iulie 2016, 12:58 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii