Liberalizarea pietei islandeze a muncii pentru cetatenii români

De AmosNews 09 Noiembrie 2011, 18:52 Externe
Ministerul Afacerilor Externe saluta decizia guvernului Republicii Islanda de liberalizare totala a pietei islandeze a muncii pentru cetatenii români, începând cu 1 ianuarie 2012.

Prin eliminarea restrictiilor privind accesul muncitorilor români pe piata islandeza, executivul de la Reykjavik transmite un semnal clar atât în sprijinul principiului european al liberei circulatii a fortei de munca, cât si în acord cu ansamblul valorilor si drepturilor care stau la baza constructiei europene.

Masura adoptata de guvernul islandez reprezinta, totodata, un factor favorizant în consolidarea relatiilor economice româno-islandeze si un element de sustinere a comunitatii românesti din Islanda.      

Membra a Spatiului Economic European si a spatiului Schengen, stat candidat pentru aderarea la UE, Islanda a aplicat masuri de drept intern vizând accesul cetatenilor români pe piata locala a fortei de munca impunând o perioada de tranzitie de sapte ani (în format 2+3+2), urmare încheierii Acordului privind participarea Republicii Bulgaria si României la Spatiul Economic European, semnat la 25.07.2007.

 

Autor AmosNews 09 Noiembrie 2011, 18:52 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate