Grecia : modificări in legislatia de azil şi a imigraţiei ilegale

De AGERPRES 12 Ianuarie 2011, 21:42 Externe
Parlamentul grec a adoptat miercuri o lege care modifică procedurile de acordare a azilului şi întăreşte lupta împotriva afluxului de imigranţi ilegali. Conform noii legi, competenţele asupra dreptului de azil vor trece de la poliţie în sarcina unui nou-înfiinţat serviciu de azil. Textul instituie, de asemenea, o procedură de examinare în apel a cererilor respinse. Modificările au fost cerute de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi şi de Comisia Europeană, îngrijorate de procentul-record, de sub 1%, de cereri de azil acceptate de Grecia.

Noua lege pune însă la dispoziţia autorităţilor şi mijloace de luptă împotriva imigraţiei ilegale. Ea permite o triere în urma căreia imigranţii clandestini, estimaţi acum la 350.000, vor fi repatriaţi voluntar sau expulzaţi, a indicat în parlament ministrul pentru ordine publică, Christos Papoutsis, care şi-a apărat proiectul, anunţat în ianuarie, de construire a unui zid la frontiera cu Turcia.

Grecia, devenită prima poartă de intrare în Uniunea Europeană pentru imigranţii ilegali, reclamă revizuirea reglementărilor europene Dublin II, care limitează procedurile de azil la ţara de intrare. Autorităţile elene au primit recent asistenţă din partea agenţiei europene pentru controlul frontierelor, Frontex. 

Autor AGERPRES 12 Ianuarie 2011, 21:42 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate