Comisia Europeana lansează o dezbatere publică în Europa de Sud si de Est

De Redactia 15 Mai 2013, 14:03 Externe
Comisarul european pentru politici climatice, Connie Hedegaard, lansează o serie de evenimente publice pentru a-i implica pe cetătenii europeni în dezbaterea publică privind schimbările climatice si pentru a încuraja actiunile individuale de combatere a acestora.

În următoarele două luni, comisarul Hedegaard va organiza o serie de dialoguri cu cetătenii, întreprinderile si autoritățile din cinci tări din Europa de Sud si de Est despre modalitățile de accelerare a măsurilor de combatere a schimbărilor climatice.

Tările cuprinse în această initiativă sunt Portugalia si Italia în sudul Europei si Polonia, Bulgaria si Lituania în estul Europei. O caracteristică a tuturor acestor tări este faptul că populatia este tot mai îngrijorată în ceea ce priveste schimbările climatice, iar potentialul de reducere a emisiilor prin eforturi personale este mai ridicat decât în alte tări europene.

Sondajele de opinie Eurobarometru au arătat că Polonia, Bulgaria, Lituania si Italia au un mare potențial de intensificare a actiunilor personale de combatere a schimbărilor climatice.

Dialogurile fac parte din campania paneuropeană de sensibilizare a opiniei publice „Lumea pe care o vrei, cu clima care îti place”. Contextul campaniei este un vast potential neexploatat de reducere a emisiilor de CO2 prin schimbarea comportamentelor.

Potrivit unor studii efectuate pentru Comisie, UE ar putea să-si reducă emisiile cu 8-9 % până în 2020 – echivalentul a jumătate din emisiile anuale ale Poloniei în 2010 – dacă toti europenii ar adopta o alimentatie sănătoasă si si-ar schimba puțin obiceiurile în domenii precum transporturile si încălzirea.
   
Cele cinci evenimente nationale vor aborda teme variate, dar toate vor îmbina dezbaterea dintre public, politicieni si sectorul privat cu elemente de divertisment, precum o paradă a modei cu îmbrăcăminte produsă în mod sustenabil, o excursie pe bicicletă, expozitii de fotografii care ilustrează realizări încununate de succes din domeniul emisiilor scăzute de carbon si spectacole artistice. Multi dintre cei peste 160 de parteneri ai campaniei vor sprijini evenimentele si vor fi direct implicați în desfăsurarea lor.

Înaintea fiecărui eveniment, publicul larg va avea posibilitatea de a contribui la dezbatere si de a discuta online cu comisarul prin intermediul conversatiilor online pe Twitter sau Facebook.

 

Autor Redactia 15 Mai 2013, 14:03 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate