CE acordă o finantare de 31,5 milioane de euro pentru a introduce pe piată soluții ecologice

De AmosNews 17 Mai 2013, 23:46 Externe
Comisia Europeană a lansat o cerere de propuneri în valoare de 31,5 milioane EUR pentru cele mai bune 45 de proiecte în materie de ecoinovare. Întreprinderile din întreaga Europă pot transmite până la 5 septembrie 2013 propunerile lor menite să introducă pe piată solutii ecologice inovatoare în următoarele cinci domenii: reciclarea materialelor, apa, materialele de construcții durabile, afacerile ecologice si sectorul alimentelor si băuturilor.

Cererea de propuneri vizează în principal întreprinderile private, în special IMM-urile care au dezvoltat un produs, proces sau serviciu ecologic inovator, dar care se confruntă cu dificultăți în privinta lansării pe piată. Cererea de propuneri oferă cofinantarea până la 50 % a costului proiectului si ar trebui să sprijine aproximativ 45 de proiecte noi în acest an.

Urmează să fie lansate aproximativ 50 de proiecte din cadrul cererii de propuneri de anul trecut si peste 185 de proiecte sunt deja în curs de desfăsurare. Printre proiectele actuale se numără, de exemplu: optimizarea tehnologiei de reutilizare a cărămizilor vechi în sectorul constructiilor; producerea de încăltăminte din piele care nu contine substante chimice periculoase; utilizarea CO2 pentru a valorifica o sursă naturală de Omega-3 si o tehnică nouă de fabricare a covoarelor.

 

Autor AmosNews 17 Mai 2013, 23:46 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate