Bulgaria nu vrea sa auda de FMI

De AGERPRES 16 Noiembrie 2010, 21:01 Externe
'Bulgaria nu are nevoie de ajutorul FMI, ţara s-a comportat bine în timpul crizei financiare şi nu există motive să discutăm despre colapsul consiliului monetar', a declarat Simeon Djankov, la o reuniune cu oamenii de afaceri, care a avut loc la Sofia.

Leva bulgară este legată de moneda euro într-un regim de tip consiliu monetar, care limitează operaţiunile monetare ale Băncii centrale a Bulgariei (BNB). Aceasta utilizează politica fiscală drept principalul instrument pentru a influenţa economia.

Oficialul bulgar a explicat că această criză va încheia separarea Europei între Est şi Vest şi între ţările care au adoptat politici responsabile şi cele care se confruntă cu instabilitatea din cauza greşelilor politice.

Adoptarea bugetului pe 2011 va întări stabilitatea financiară a Bulgariei, chiar dacă guvernul s-a abţinut să majoreze taxele şi să adauge noi obligaţii pentru oamenii de afaceri, a subliniat ministrul bulgar de Finanţe.

Partidul GERB, care în vara anului trecut a câştigat alegerile parlamentare, a anunţat că la venirea sa la putere prioritatea va fi semnarea unui acord stand-by cu FMI, acord care să servească drept garanţie pentru stabilitatea sectorului financiar local. Cu toate acestea, ulterior, GERB şi-a schimbat punctul de vedere într-o serie de chestiuni importante, inclusiv în ceea ce priveşte subiectul unui împrumut de la FMI.

În octombrie, o misiune a FMI şi-a încheiat vizita de lucru la Sofia, estimând că economia bulgară va înregistra o creştere de 0-0,4% în 2010 şi o creştere de 2% în 2011. În plus, inflaţia va fi moderată în acest an, în timp ce deficitul de cont curent ar urma să scadă sub 3% din Produsul Intern Brut.

Potrivit unui studiu KPMG, Bulgaria se numără printre primele zece state din lume cu cele mai scăzute rate de impozitare. Începând de la 1 ianuarie 2008, Bulgaria a introdus o cotă unică de impozitare de 10% aplicabilă pentru toate categoriile de venituri.

 

Autor AGERPRES 16 Noiembrie 2010, 21:01 Externe
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate